Ærtesuppe


Opskrifter / torsdag, august 30th, 2018

Ærtesuppe for hele familien

For et par dage siden gik jeg og kiggede i køleskab og fryser, for at finde ud af hvad vil skulle have at spise. Vil ville gerne spare lidt, men samtidig må det gerne være sundt og selvfølgelig smage godt. Jeg fandt en pose ærter i fryseren og tænkte at det kunne være lækkert med en ærtesuppe. Samtidig vil det også være en rigtig god ret for hele familien, da den også er meget baby venlig, særligt hvis man selv laver sin egen bouillon. Til suppen fik vil ristet rugbrød penslet med olie og drysset med saltflager (dette bør undlades, hvis baby skal have dem).

I skal selvfølgelig også have glæde af opskriften.

Ærtesuppe:

2 løg

2 fed hvidløg

1 spsk kokosolie

500 g ærter

1 tsk tørret timian

5 dl bouillon (lav den selv, så er den ikke fyldt med salt og tilsætningsstoffer. Se opskrift HER)

Lidt peber og salt når babys del er taget fra.

Hak løg og hvidløg og steg det giver i kokosolien. De skal ikke brunes, men blot blive blanke. Kom ærterne og bouillonen i, og lad det koge i ca 10 min. Blend suppen og smag til med peber, vent med salten til du har taget en portion fra til baby.

Ristet rugbrød:

Skær rugbrødsskiverne ud i mindre stykker, jeg plejer at skære demens i trekanter. Pensler demens med olievenolie og drys med salt (undlad på et par stykker, hvis baby skal have nogen). Lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og bages ved 200 grader i 15-20 min, alt efter rugbrødet som tykkelse.

 

Hvis man gerne vil have en mere cremet grød, kan man tilsætte fløde eller kokosmælk til suppen, når babys portion er taget fra. Rigtig god fornøjelse.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *