Skip to content

At slippe kontrollen: Mine børn lærer mig så meget…

Posted in Børn

Efter jeg havde skrevet mit “Glædelig jul”-indlæg på bloggen, kom jeg til at tænke på, hvor rummelig og tålmodig jeg egentligt synes at jeg fik fremstillet mig selv, særligt i forhold til at så mange ting jo slet ikke gik efter planen 🙂 Til alle jer der har tænkt hold da op, hun kan bare rumme at alt ikke går som det skal og hun tager det hele så let, så vil jeg bare sige at sådan er det slet ikke!
Men som overskriften siger, mine børn lærer mig bare SÅ meget. De udfordrer mig dagligt og det giver perspektiv og læring i forhold til mig selv. Ikke mindst i forhold til mit behov for orden, struktur og kontrol, og det tror jeg bestemt er sundt 😉

Kender I det med at have et behov for, at være ind over det hele madplaner, indkøb, pakning af tasker, sågar hvilke tøj de kære børn har på (og her taler jeg om da de var små, for den kamp kan jeg ikke vinde mere med de to selvstændige asner jeg har😂). Kort sagt, et behov for at have kontrol og styr på det hele, I know jeg må have været (og er det måske stadig nogen gange) forfærdelig at være sammen med Hihi.
Jeg har altid haft brug for, at have en form for kontrol over tingene og brug for, at der var orden, både i hovedet, men så sandelig også i hjemmet. Efter jeg har fået børn har jeg måtte acceptere og lære mig selv, at det er okay ikke altid at have kontrollen, og det er simpelthen for surt, hvis der altid skal være orden, for ikke at sige umuligt. Og det dræner mig selv, at skulle have kontrol over alt samtidig med, at jeg fratager al ansvar fra alle omkring mig.
Det er og har været en meget hård proces som jeg næsten dagligt arbejder med, men det er også virkelig sundt og lærerigt for mig, og nok også for mine omgivelser, som fx min mand Hihi 😉

Der er sikkert mange der kan relatere til dette, og som kæmper hver dag. Jeg kan kun sige:”Bliv ved med at kæmp! Dine børn må gerne rode engang imellem og du behøver ikke at være ind over alt, slip kontrollen nogen gange og se hvad der sker”.

De bedste hilsner
Kamilla

PS. Mine børn har lært at ryde op, de gør det ikke som mor her ville gøre, men de gør det og det synes jeg er så vigtig en læring også.

 

PPS Jeg forsøgte at finde et billede hvor hele hjemmet sejler, men den slags billeder er så ikke lige nået til min mobil endnu –  jep jeg kæmper stadig md at acceptere og give slip 😉

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *