Skip to content

Fra en lille milepæl i forhold til Ella, til tankemylder om bedre læringsforhold.

Posted in Børn, Familielivet, and Hverdagen

Weekenden er ved at være slut og den har budt på en lille milepæl for min datter Ella (og ikke mindst hendes mor😉), tanker om kommende miliepæle for begge mine børn, familietid, venindehygge og forberedelser til skiferien 😉 Kort sagt en dejlig afslappende weekend 😊

Fredag aften skulle Ella for første gang sove hos en veninde. De var fire piger der skulle sove sammen for aller første gang. Jeg må indrømme at jeg var super spændt både på min datters vegne, men da også på vegne af de forældre der havde inviteret til overnatning for fire femårige tøser (hatten af for dem👍🏻) 😳😱

Det gik selvfølgelig super godt og både børn og voksne fik sovet.

Lørdag stod den på afslapning og venindehygge for mit vedkommende. Jeg mødtes et par timer med min veninden, som bare er rigtig skøn at være sammen med. Det som er så skønt ved hende er, at vi kan tale om ALT og at vi virkelig forstår hinanden, og sammen udvikler os. Jeg blev første gang opmærksom på dette, da vi startede med at arbejde sammen for flere år siden. Senere hen har det så udviklet sig til, at vi også kan bruge denne kompetence i andre sammenhænge, og det er virkelig unikt i mine øjne❤️

Min veninde og jeg talte om de næste store milepæle for mig som mor, nemlig at Ella snart skal i SFO og skole, og at Marius snart skal starte i storbørnsgruppen i børnhaven (puha hvor bliver tiden dog af??)! I den forbindelse kom vi til at tale om den samfundsudvikling der er, hvor jeg oplever at børn ikke får lov at være børn i samme grad mere som før hen, da de skal lære meget mere tidligere end før, hvilket jo er en meget interessant samtale for os, da vi begge er uddannet lærere. I vores samtale kom vi frem til noget som virkelig har fyldt en del i mine tanker resten af weekende. Vi kom nemlig frem til den konklusion, at vi synes at det kunne være interessant, hvis man istedet for at sætte børn i storbørnsgrupper, skoler osv efter alder, gjorde det når de pædagoger og lærere der kender det enkelte barn vurderede at de var parate. Hvis samfundet i stedet for fulgte det ekelte barns udviklingsfase og ikke gennemsnittet, så tror jeg faktisk at vi vil kunne opnå meget større læring hos den enkelte, og i nogen grad måske også kunne undgå “problembørnene” ( de børn som egentligt bare ikke er modne nok til at komme i skole, eller ligende).

Jeg synes det er tankevækkende og klart noget jeg har lyst til at dele med andre😉 Måske har du en holdning til dette enme?

Rigtig god uge 2 til alle der ude💕

image

PS. Det skal lige siges at min vurdering er at både Ella og Marius er klar til deres næste milepæl, men jeg oplever bare så mange børn i min hverdag som ikke er, og det er synd!

image

                                       Mine to store unger💜💚

 

One Comment

 1. Hi there very nice website!! Man .. Excellent ..

  Amazing .. I’ll bookmark your site and take the feeds additionally?

  I’m satisfied to seek out a lot of useful info right here in the put up, we want work out extra
  strategies on this regard, thank you for sharing. . .
  . . .

  januar 10, 2016
  |Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *