Grøntsagsbouillon


Opskrifter / fredag, august 31st, 2018

Så fik jeg også prøvet at lave grøntsagsbouillon

Da jeg stod og skulle lave suppe her den anden dag til hele familien, så tænkte jeg at det måske var på tide at prøve at lave min egen grøntsagsbouillon. Tanken var jo at den skulle være for alle, også baby.

Jeg kan lige så godt være ærlig og sige at jeg plejer at bruge de der købe terninger, men de er jo fyldt med salt og tilsætningsstoffer, så nu måtte det være på tide at prøve at lave en selv. Og hold da op, hvor var det egentligt nemt! Det eneste er at de tager lidt tid, så det er en god ide at lave en stor portion og fryse ned i mindre portioner, så de kan tages op når de skal bruges.

Det er faktisk så simpelt, så man i princippet bare kan tage det grønt og krydderurter man har liggende og koge ind. Jeg valgte at bruge nedenstående ingredienser og synes at det var rigtig godt, så den opskrift skal du selvfølgelig ikke snydes for. Hvis du har en anden eller tilføjelser, så tøv endelig ikke med at smide en kommentar 😉

 

Hjemmelavet grøntsagsbouillon:

 

2 laurbærblade

1 håndfuld frisk basilikum

1 håndfuld frisk persille

2 fed hvidløg

2 charlotteløg

1 rødløg

3 gulerødder

2 cm frisk ingefær

8 dl vand eller til grøntsagerne er dækket til.

 

Det hele vaskes og skæres ud i grove stykker, lad gerne skrællen sidde både på løg og gulerødder. Lad det stå og koge i 2 – 3 timer. Si grøntsagerne fra, så har du en dejlig bouillon til dine supper mm.

2 Replies to “Grøntsagsbouillon”

  1. […] Suppen indeholder både rigtig kartofler og kikærter, hvilket gør at den mætter ret godt. Den blev egentligt rigtig god, og det var skønt at både Vigga på 5 måneder, vores store børn og vi voksne alle kunne spise det samme. Jeg ventede selvfølgelig med at salte suppen indtil jeg havde taget fra til Vigga. Ellers var den super nem og okay hurtig at lave i den travle hverdag. I suppen skal der bruges grøntsagsbouillon og her kan man med fordel bruge den opskrift jeg har liggende her. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *