Skip to content

Når to bliver til fire

Posted in Børn, Familielivet, and Uncategorized

Hvad gør man når man går fra at være to til at være fire? Ja det dilemma stod vi pludselig i.

Vi startede med to marsvin

Som nogen af jer følgeren nok har set, så har vi for et par måneder siden fået marsvin Læs her. Vi købte to hun-marsvin, da vi jo ikke ville risikere at der kom flere end de to, men der blev vi hurtigere klogere….. Marsvinene var henholdsvis 3 og 5 måneder da vi fik dem, og var derfor stadig ikke fuldvoksne. Jeg gjorde derfor det, at jeg en gang om ugen vejede dem, for at se om de trives og samtidig tjekkede deres tænder. Det yngste marsvin tog meget på, og kom hurtigt op på samme vægt som den anden, dette på trods af at deres mad blev vejet og givet efter deres vægt (jaja jeg ved godt at jeg lyder total marsvin-nødet, hehe). Nå men det ene marsvin begynder altså at tage hurtigt på, og bagkroppen begynder at se lidt rund ud. Efter at vi har haft dem i ca 4 uger, siger jeg med et smil på læben “jeg er da helt nervøs for at det ene marsvin er drægtig”. En uge senere da jeg er ude i haven (vi har haft marsvinene i en måned), kommer Ella løbende ud og siger “mor! der er en marsvinunge i buret!!”. Jeg kommer ind og studeret buret nærmere og finder ikke bare én, men hele to små unger!! Bum så stod vi pludselig der med hele fire marsvin, altså det dobbelte af det vi havde købt…. Jeg gik jo total i panik, for hvad betød det her. Var det en han og en hun vi havde fået med hjem? Vil der komme flere? Og hvad skulle vi gøre med ungerne? (På billedet er ungerne en dag gammel).

Hvad nu?

Jeg startede med at finde ud af, at et matsvin er drægtig i ca 54-62 dage, hvilket heldigvis betød at det ikke var vores to marsvin der havde været i gang. Til gengæld blev jeg lidt muggen over at have købt et marsvin i en dyrehandel i god tro om at jeg kun fik de to med hjem og ikke pludselig skulle stå i sådan et dilemma, som det jo er når man også har børn der skal forstå at vi ikke bare kan beholde og beholde. Jeg tog det marsvin der ikke var moderen med op i dyrehandlen, da jeg havde brug for at de lige fik tjekket om den nu også var en hun, som de havde sagt. De tjekkede igen og sagde at det var helt sikker en hun, så det skulle jeg ikke bekymre mig om. De smilte også lidt at min fremføring af, at købe to marsvin, der nu pludselig var blevet til fire. De lovede mig at de gerne ville vurdere hvilke køn de er, når de var blevet lidt større, og at hvis det var, så var jeg velkommen til at komme op og aflevere dem der når de var blevet store nok (Bonus info: et marsvin er klar til at forlade sin mor når det er over 4 uger og som minimum vejer 300g).

Snart store nok

Nå, tiden gik og da ungerne var tre uger gamle, kom de med op til dyrehandlen for at blive tjekket (bare rolig, morderen var med 😉 ). Vi fik desværre af vide, at den ene var en han og den anden en hun. Jeg må indrømme at jeg havde håbet at de begge var hunner, da jeg havde besluttet mig for at hvis de var det, så kunne vi godt have alle fire marsvin, men så nemt skulle det selvfølgelig ikke gå. Nå men det betød jo så, at vi skulle af med det ene marsvin, når han var stor nok, men nu blev jeg stresset igen. Det er nemlig sådan, at et hanmarsvin bliver kønsmoden i en alder at 3-5 uger! Men han var jo ikke stor nok endnu til at forlade sin mor. Jeg måtte derfor vogte over ham det næste stykke tid, så vi ikke igen står i samme situation om ca 2 måneder…. Da han endelig var stor nok, var det tid til at sige farvel. Jeg havde fundet en i vores by, der gerne ville have ham, og som har lovet at tage sig godt af ham, men det var ikke nemt for Ella og Marius at sige farvel (se billedet under).

Puha hvor Ella græd. Vi fik sagt farvel, og de nye ejere lovede at sende et par billeder i den efterfølgende tid, hvilket helt sikkert har hjulpet særligt Ella i processen.

Nu har vi så tre marsvin HUNNER som vi har valgt at beholde, og satser nu på ikke at møde flere overraskelser i vores nye marsvine-eventyr 😉

Rigtig god lørdag der ude.

Kamilla

 

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *