Skip to content

Skal mine børn have et kæledyr?

Posted in Børn

Ella og Marius snakker tit om at de rigtig godt kunne tænke sig et kæledyr. Min mand og jeg har længe været enige om at vi IKKE skal have nogle dyr. Jeg kan godt lide dyr, men jeg ved også hvor krævende det er at have kæledyr, og hvor bundet vi som familie vil være når vi skal på ferie, weekendture mm. Omvendt lærer et barn også rigtig meget ved at have et kæledyr, så what to do?Jeg er selv vokset op med hund, og har virkelig knus-elsket de hunde vi har haft. Jeg har altid haft et helt særligt bånd til mine forældres hunde og har brugt mange timer med at gå med dem, snakke med dem og lege med dem. De har virkelig været mine bedste venner! Desværre skete der det da jeg var teenager, at jeg var ude og gå en tur med vores gravhund, da en schæfer pludselig kom ud fra en have og bed sig fast i struben på vores lille hund. Jeg forsøgte selvfølgelig at redde min lille hund, ved at hoppe imellem de to hunde (I know, det var nok lidt dumt, men hvem tænker realistisk når ens bedste ven er i knibe). Dette resulterede selvfølgelig I at jeg også blev bidt. På mirakuløs vis overlevede vores lille gravhund og jeg klarede mig med en stivkrampe, men vores lille hund var godt nok sølle flere uger efter. Efter den dag har jeg simpelthen været så bange for at gå tur med en hund. Jeg er hele tiden på vagt, og adrenalinen pumper på højtryk rundt i mig under hele turen. Derfor kan vi desværre ikke have en hund.

Jeg har også haft en kanin og en fugl som barn, og husker helt sikkert det med at have et kæledyr, som en stor ting og som en lykkelig tid (det meste af tiden). På beggrund af dette er jeg selvfølgelig også meget i tvivl om, om vores børn skal have et kæledyr eller ej. Det at have et kæledyr, kan for det første betyde en ven for livet, men det kan også give så meget andet. Det kan give ansvar, empati, og livsforståelse, og vil jeg virkelig fratage min børn dette? Samtidig skal man jo også være realistisk og vide, at når ungerne får et kæledyr, så er det jo i virkeligheden os forældre der får et kæledyr. Det er vores ansvar, det kan være os der ender med at skulle passe det og sørge for at det har det godt (målet er selvfølgelig noget andet, men det er jo ikke sikkert at det er virkeligheden).

Når man så er bevidst om drøm vs. virkelighed, så er næste spørgsmål så, hvilket kæledyr skal det være. Fisk og krybdyr er de mindst krævende dyr, de skal blot fodres og behøver ikke så meget kæleri, men helt ærligt, hvad er så meningen med et kæledyr, hvis det ikke skal kæles med?? Så er der hamster, marsvin, kanin som alle kræver lidt mere kæleri og pleje. Og til sidst er der hund og kat, hvor især hunden er meget krævende. Jeg tror at hvis vores børn skal have et kæledyr, så kunne et marsvin umildbart være et godt bud. Også er vi tilbage til start, for skal de have et kæledyr? Kan de ikke få de samme oplevelser og erfaringer andre steder fra? Og jo! det kræver ikke et dyr at danne et empatisk og ansvarsfuldt lille menneske, dog kan et dyr bare noget som et menneske ikke kan.

Mine børn skal nok blive okay, hvis de ikke vokser op med et kæledyr, og selvfølgelig er det ikke dem der skal bestemme, men jeg lytter til dem.

Hvad gør I? Har I kæledyr eller har I valgt at I ikke skal have kæledyr. Og hvad betyder det for jeres børn?

God lørdag kære læsere

Kamilla

One Comment

  1. Kamilla
    Kamilla

    Jeg har efterfølgende lavet en opdatering på dette indlæg. Læs endelig med 🙂

    maj 20, 2017
    |Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *