Skip to content

Tips til en vellykket kør-selv-ferie med børn

Posted in Familielivet

Sommerferie og kør-selv-ferie med børn

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og for os betyder det kør-selv-ferie med børn til sydens sol og sommer.

Vi har efterhånden været på en del kør-selv-ferier med vores børn og begynder alle sammen og have et vist overblik og forståelse for hvad det kræver. Mange mange timer i bil med to børn på bagsædet, kan være ganske forfærdelige, men med lidt forberedelse inden ferien, så vil jeg mene at man kan gøre sit for at skabe en god start på ferien.

Forberedelserne

Her er hvordan jeg forbereder mig og familien til en vellykket tur i bilen:

 1. Forbered jeres børn på, at de skal køre rigtig langt. Jeg har lavet dette kort (tag jer ikke at at nøjagtigheden ikke er så præcis 😉 ). Her har jeg tagnet ruten, lavet nogle pejlemærker og grænser (selvfølgelig) også er meningen at hver gang vi har nået et af punkterne på kortet, så skal ungerne sætte en stjerne, så de på den måde kan følge med i, hvor langt vi er nået.
 2. Jeg har inden ferien købt små gaver til Ella og Marius, som de kan få under køreturen, når behovet er der. I år har jeg købt . følgende(Alle små gaver, som jeg tænker at man kan sidde med på bagsædet, som ikke larmer, som ikke sviner og som kan underholde lidt tid): 
  Pokémonkort
  Fidget spinners
  Små lego pakker
  Magiske orme

  Genanvendelige klistermærker, som jeg tænker også kan leges med på bilen vinduer 😉
 3. Opbevaringslommer til bagsædet, som ungerne får lov til at fylde i inden afgang, så de har lidt legetøj med som de selv har  valgt.
 4. Ipad og headsæt. Dog må de ikke bare se ipad hele turen, vi sætter som regel tid på, så de ikke sidder for længe med den, hvilket både er af hensyn til at blive køresyg, og da jeg mener at vores børn også skal lære at køre i bil og opleve det omkring sig samtidig.
 5. Madpakker. Vi laver for det meste madpakker hjemmefra, da det tit slår kvaliteten af tankstationsmad, og gør at vi kan spise og køre samtidig. Vi bager fx grove boller til morgenmad, pølsehorn og pizzasnegle til frokost, alt sammen noget der ikke fedter ud over det hele.
 6. Snacks og drikke. Sørg for at vælge snaks, som også mætte lidt, fx nødder. Pas på med for store sukkermængder, da dette kan give store udsving i ens blodsukker, og det har man ikke behov for på en lang køretur 🙂
 7. Skraldeposer som både er til skrald, men også hvis man skulle have en der bliver køresyg (taler af erfaring) og vådservietter.
 8. Lydbøger. Vi tager gerne på det lokale bibliotek kort inden ferien og låner 2-3 lydbøger som vi kan høre undervejs.
 9. Pak nakkestøtte, puder og tæpper, så sover man mere behageligt i bilen.
 10. Sørg for at toiletsager og evt et sæt skiftetøj ligger øverst i bagagerummet.

 

Under turen

Når vi er afsted er her nogle tips til at få en god tur:

 1. Sørg for at holde hyppige pauser i de vågne timer, ca hver 2-3 time.
 2. Lav faste tisseaftaler, sådan så alle prøver at tisse når der er stop, ellers kan I stoppe rigtig mange gange.
 3. Leg lege i bilen. Vi leger ofte “gæt et dyr”, eller “jeg kan se noget blåt”
 4. Snak samen om hvor langt der er, enten ved tid eller med destinationspunkter, alt efter hvilken alder jeres børn har. På den måde bliver turen også mere overskuelig for dem, og I slipper for spørgsmålet “hvornår er vi der” hvert 5. minut.
 5. Hold fællessang engang imellem. Vi sætter nogen gange noget musik på, som vi alle kender og kan lide, også skråler vi ellers der ud af. Det giver en dejlig stemning, og holder også køreren vågen 😉
 6. Giv en gave når der er ved at være krise.
 7. Lad vær med at blive vred og frustreret, hvis børnene begynder at skændtes eller lignende. Hold enten et stop (de er også udfordret) eller giv dem en halv time med ipaden, hvis I lige har holdt stop. Hvis du/I først bliver utålmodige, så smitter det som ofte af på børnene.

 

Jeg håber at I kan bruge nogle af mine tips 🙂 Måske har I nogle andre ting der virker for jer, og i s fald, så vil jeg da rigtig gerne høre om dem. Bare smid jeres ideer her i kommentarfeltet.

 

God ferie til alle

Kamilla

 

PS Hvis du også vil have lidt jeres til ferien, så har jeg tidligere skrevet om, hvordan du sammen med dine børn kan bevare sommerferieminderne

DIY: Sommerferiekasse

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *